Класическото брауни е десерт с много шоколад, масло и яйца и съвсем мъничко брашно. Десерт, който се пече внимателно и който се топи в устата и изчезва от тавата за секунди!
Но ние, в Ананда, готвим без яйца. А браунито без яйца не е брауни и... Нашето небрауни е разкошно-сочен шоколадов сладкиш, чиято рецепта решихме да споделим с вас!
То е доста лесно. Почти няма какво да му се обърка, за разлика от класическото. Но също както с класическото, трябва да внимаваме с изядените количества, за да не се окаже, че са ни отеснели гащите. :)
Шоколадово
брауни
Рецептата е за 12бр. брауни по 80гр., но винаги можете да го нарежете и на по-малки парчета! Имайте предвид, че е необходимо да се приготви един ден предварително, за да може да се напои и да е меко и сочно при сервиране.
200гр. брашно
200гр. захар
25гр. какао
2ч.л. бакпулвер
230мл. мляко
70мл. зехтин
75гр. орехи (накълцани)
Приготвяме следната заливка:
125гр. масло
90мл. вода
150гр. захар
25гр. какао
Слагаме всички съставки в тенджерка на котлона, като периодично разбъркваме. Щом сместа заври и всичко е разтопено и добре хомогенизирано, сваляме от огъня. Внимателно заливаме нарязаното брауни и го оставяме да се напои за една нощ на стайна температура. След това го прибираме в хладилник.
И споделяме със семейството, приятелите, съседите и се наслаждаваме, и блаженствуваме! Да ви е сладко!
Страхотна рецепта. Вече няколко пъти я следвам и резултаът е блажен и сладък.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
леле... от тези снимки няма как да не му се прииска на човек, едно брауни. Запрятам ръкави, дано ми се получи.
ОтговорИзтриванеПрекрасно се получи и при мен! Рецептата е много точна и резултатът е неустоим :) Сърдечни благодарности за споделената сладост!
ОтговорИзтриванеMnogo vkusno, blagodarq!
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусно и лесно! За втори път правя Ваша рецепта и съм възхитена! Супер
ОтговорИзтриванете :)