Страници

неделя, 9 октомври 2011 г.

Бабин рожден ден

Баба обича да танцува. Като млада е пяла в хор. Държи на изпипаните работи и никога няма да те пусне, да си идеш гладен. Баба има рожден ден. Става на 80. Как да не и направиш торта? Торта, пълна със спомени. И с бъдеще! С едно сладко такова!


Трябваше да е мека. Мека, като бабините прегръдки. Затова решено бе да бъде еклерова. Трябваше да е сочна, като черешите, които заедно беряхме преди много лета... - пандишпан и захарен сироп. Да има нещо познато, мило и пухкаво, като онзи разкошен карамелов крем, който правехме на село и просто едва изтрайвахме да поизстине. И разбира се, орехи.


Как да изглежда? Идеята витаеше наоколо отдавна. Трябваше да е с народни мотиви. Нещо шарено, повтарящо се, цветно. Което да напомня на всички тези мили нещица... да напомня за баба.


Баба има много внуци, затова получи много торти.


Имаше мнооого допълнително. :)

Рецепти? Повярвайте ми, никога няма да искате да се захванете с подобна работа! 

(Е, за крема и еклерите ще ви разкажа утре.)

5 коментара:

  1. Това е новата ми любимата ми торта. Наистина се топи в устата и беше тооооолкова вкусна...а за бисквитките отстрани, бих си поръчала специална партида...но същите, изрисувани и леко намазани с маслен крем :)) Беше страхотно Светле!Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Позволяваш ли да си поплача, докато чета това?...

    Моята също навърши 80 в 2011... направих й сладкиши, правих и без повод...

    От следващата година вече празниците не са същите

    Благодаря ти за красивия пост!
    Не зная кога си започнала това тук приключение, попаднах случайно и си гледам на порцийки и напосоки. Но страшно се зарадвах за теб, и се гордея, че познавам такъв човек, и много силно ти желая да ти носи сила, удовлетворение и нужния заряд!

    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. някъде пише ли колко пари е розовата торта че не видях

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...