НаличноСватбени торти, сътворени от Ананда можете да разгледате ТУК
 
Детски тортичти има ТУК
 
Разни специални по форма и вид сладки изкушения ТУК
 
Шоколадови торти и изкушения ще намерите ТУК
 
Ръчно правени бонбони за ценители ТУК
 
 

6 коментара:

 1. Ах, тези бонбони са просто невероятни! Ще има ли рецепти за тях или поне напътствия за направата им? Много бих се радвал на няколко споделени тайни, защото от доста време си мисля да пробвам и аз. Ако са "топ-сикрет" може ли да ми дадете някое предложение като книга или сайт, в който показват направата на бонбони?
  Благодаря =)

  ОтговорИзтриване
 2. О, тайни в рецептите няма. :) Много класическа комбинация е марципан + шамфъстък (има я на три от снимките, макар и украсени по различен начин). Първите са с шоколадов ганаш с розова вода и кардамон, други съм ги забравила вече... Хм. Знаеш ли как се прави ганаш? Или как се темперира шоколад? Второто можеш да погледнеш тук - Рецепта тук - http://anandamoments.blogspot.com/2012/06/blog-post.html

  ОтговорИзтриване
 3. Да и двете съм правил, но за други неща. За бонбоните си нямам никаква идея как се процедира - единственото, което ми идва наум е пълнеж, който да се изстуди, за да стане не толкова мек и после се оформя и се потапя в шоколад. Трябва да се поразровя за рецепти за пълнежите, защото наскоро ядох едни невероятни бонбони (zchocolat.com - препоръчвам да си поръчаш. Доста са скъпи, но наистина ще те вдъхновят за бъдещи рецепти.) и се вдъхнових, а пък това си ми е една от мечтите - да правя бонбони и сладки нещица.
  Между другото винаги съм се питал дали си струва и до колко е трудно да си направиш шоколад от нулата. Имал съм допир със какаови зърна и направо не мога да си представя как от нещо на вид толкова твърдо и сухо може да излезе масло. Та, имала ли си опит в направата на домашен шоколад и изобщо дали си струват изгубените часове. :)
  И последен въпрос - мислила ли си да слагаш и такива бонбонени рецепти в блога? :P
  П.П. Последните бонбони - поклон пред тях.

  ОтговорИзтриване
 4. Да ти призная... първия път, когато правих домашни бонбони си обещах никога, ама НИКОГА повече да не се захващам!!! :) Такова мазало беше... Бая е трудоемко. Ама сърце не трае. :) Та в един момент свикваш и пиремаш всичко. Не зная дали ще пусна рецепта тук, защото е хубаво някой да ти покаже и обясни на живо. Дълго и сложно е за описване. Инак да, правиш пълнеж, който изливаш в подходящ плосък съд, слагаш да стегне, после режеш. Хубаво е да направиш на бонбоните и "дъно". Т.е. разтапяш малко шоколад и намазваш пълнежа с тънък слой, преди да го нарежеш, за да може след това, да не ти залепват за виличката, когато ги топиш. Не съм правила домашен шоколад от нулата... някой ден може и да стигна до там, но за сега не ми е приоритет. :)

  ОтговорИзтриване
 5. Ако някой път да направя работилница за бонбони, ще те поканя. :)

  ОтговорИзтриване
 6. Страхотно! Ще очаквам с нетърпение само да не се падне на лоша дата, че в България не се застоявам много. :)

  ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...