Страници

четвъртък, 15 декември 2011 г.

Моят подарък...

 


... ще бъде невидим тази година. 

Няма да правя сладкиши. Няма да купувам вещи. Няма да има безкрайни списъци за изпълняване. Моят подарък... ще бъде вечен – ако не ти е нужен сега, можеш да си го вземеш по-късно. Можеш и просто да го предадеш нататък. Няма срок на годност. Няма луксозна опаковка. Не събира прах. Не съдържа калории. И е... много личен.



Тази година запитах тялото си – „Имаш ли нужда?”. „Имаш ли нужда от харна - изобилна, различна, празнична? От тежки софри и безспирна шетня? Имаш ли нужда от сладко? Нуждаеш ли се?”

„Не.”, отвърна ми...  Едно тихо не, стаено, блажено, надяващо се, че ще бъде чуто и послушано.

„Имаш ли нужда от вещи? От дрехи, от предметни блага?”

„Не.”, отвърна ми тихо...  Имам си всичко.”

„Какво тогава...?”


Моят подарък тази година... ще бъде мир. 

Ще бъде светлина – вътрешна, външна. Спокойствие. Ще бъде без суета, ще бъде полет над всички проблеми и трудности, за да можем по-мъдри с вас, да бродим в света... Ще бъде ръка за подкрепа, в точния час и момент. Ще бъде утеха. Ще бъде приетост. Ще бъда... до теб.

Тази година ще пращам усмивки - специални - с много слънце и нежност. За всички! Защото всички сме Божии чеда и заслужаваме да бъдем обичани, да обичаме и да изразяваме себе си по своя си начин. 



Пожелавам ти честност. Пожелавам ти вяра. Вяра в собствените сили и качества. Пожелавам ти сила и вдъхновение - да се раждаш нов, ненаранен и тръпнещ за живот във всеки един миг! По детски да си чист и да играеш със света.

Бъди себе си. Бъди различен, личен. Никой не може да бъде такъв, какъвто само ти можеш! Носиш магия, пламъче, кристалче... което отразява светлината по най-безупречен начин! Само почисти праха и страховете. 

Пожелавам ти да отвориш себе си и да се откриеш. Пожелавам ти да грееш! Пожелавам ти да Бъдеш. Светлина.



5 коментара:

  1. Мили хора и мило дете на Светлината, токущо
    получих най-добрия подарък за годината...не знам дали много съм слушкал през изминалата година, но следващата се очаква да е още по-добра!!!

    Светлина в ръцете ти трепнещи

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам те! Ти си моят подарък!

    ОтговорИзтриване
  3. Мила моя, може би защото е след полунош или може да са виновни чашите вино или романтичното ми настроение, но се разплаках. Това е прекрасен подарък! Благодаря, че ме направи част от него! Вземам си огънче и си записвам рецептата, за онези студени и мрачни дни, в които сякаш света свършва дори слънцето да грее, да ме топли!
    Весели дни!
    Маги (Вяра плаче, така че приключвам)! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ооо Маги... :) А пък ти в този ранен час предизвикваш само радост и усмивки! :)))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...